Промоция!

 

15% отстъпка на всички годежни пръстени през летния сезон.

Годежни пръстени и венчални халки


1x1zkj8

SSG изработва годежни пръстени и венчални халки от злато, сребро и титаний
по индивидуална поръчка на всеки клиент:

Годежни пръстени

Брачни халки

 Гордеем се с богато разнообразие от модели пръстени с диаманти и скъпоценни камъни и различни по качество, чистота, големина и шлифовка камъни.

SSG изработва венчални халки от злато, сребро и титаний по индивидуална поръчка на всеки клиент.

 • Брачни (сватбени) халки

  1xВенчален пръстен или брачна халка е пръстен, често, но не винаги, изработен от метал, което показва че носещия го е женен. В зависимост от местната култура, пръстенът е обикновено носи на основата на десния или на левия безименен пръст.

  Обичаят да се носи такава халка се е разпространил широко извън неговия произход от Европа. В Съединените щати, брачни халки са били първоначално носени само от жени, но през 20-ти век те станали обичайни както за мъжете, така и жените. Да се носят брачни халки са една традиция, която датира от много векове, в сватбените обичаи на много народи и религиозни групи. Те се изработват в различни форми, като най-традиционната е пръстен, изработен от злато или друг благороден метал, понякога украсен с диамант или друг скъпоценен или полускъпоценен камък.
  Смята се, че първите брачни халки са открити в древен Египет. Реликви, датиращи от 6000 година преди новата ера, показват че плетени пръстени от коноп или тръстика са били разменяни между една омъжена двойка. В Древен Египет гледали на кръга като символ на вечността, и пръстенът служи за обозначаване на безкрайността на любовта между двойката. Това е и произхода на практиката на носене на венчален пръстен на безименния пръст на лявата или дясната ръка.

 • Годежни халки

  1zГодежен пръстен e пръстена, който се носи когато някой обещава, че ще се ожени, особено в западните култури. Годежните пръстени, които се носят от повечето жени могат да бъдат от злато и да имат диаманти или други скъпоценни камъни. Понякога годежните пръстени се използват също и като брачни халки.
  Халката е представлява подарък от бъдещия съпруг, докато той предлага брак на бъдещата съпруга или след като тя приеме предложението му брак. Тя представлява официално споразумение за бъдещия брак. Обикновено се носи на безименния пръст на лявата си ръка, въпреки че обичаите варират в различните страни.
  В западните страни, преди да се съгласи да се ожени, двойката може да избере да закупи "предгодежни" пръстени, наричани също пръстени "обещание" - promise rings. След брака, двойката може да реши да използва както годежни халки, така и брачни пръстени, или ако предпочитат, само брачни халки. В някои култури, мъжете и жените носят еднакви халки. Някои булки избират да споят годежния си пръстен и брачната халка след брака.

Бюлетин

За актуални промоции

Facebook