Промоция!

 

15% отстъпка на всички годежни пръстени през летния сезон.

Брачни (сватбени) халки

1xВенчален пръстен или брачна халка е пръстен, често, но не винаги, изработен от метал, което показва че носещия го е женен. В зависимост от местната култура, пръстенът е обикновено носи на основата на десния или на левия безименен пръст.

Обичаят да се носи такава халка се е разпространил широко извън неговия произход от Европа. В Съединените щати, брачни халки са били първоначално носени само от жени, но през 20-ти век те станали обичайни както за мъжете, така и жените. Да се носят брачни халки са една традиция, която датира от много векове, в сватбените обичаи на много народи и религиозни групи. Те се изработват в различни форми, като най-традиционната е пръстен, изработен от злато или друг благороден метал, понякога украсен с диамант или друг скъпоценен или полускъпоценен камък.
Смята се, че първите брачни халки са открити в древен Египет. Реликви, датиращи от 6000 година преди новата ера, показват че плетени пръстени от коноп или тръстика са били разменяни между една омъжена двойка. В Древен Египет гледали на кръга като символ на вечността, и пръстенът служи за обозначаване на безкрайността на любовта между двойката. Това е и произхода на практиката на носене на венчален пръстен на безименния пръст на лявата или дясната ръка.

Бюлетин

За актуални промоции

Facebook